בישיבת מועצת העיר שנערכה ביום שני שעבר, הוצג לחברי המועצה סיכום סבב הלחימה במבצע עלות השחר.
יונתן עוברני, מנהל אגף הביטחון בעירייה, זכה לשבחים על הניהול בשטח והעבודה השוטפת והאחראית מול צה"ל ורשויות הביטחון הנוספות.
חבר המועצה איתי סהר, ביקש להתייחס למסקנות מהמבצע ואמר בישיבה כי העירייה לא עושה די לדאוג לביטחון התושבים וכי 40,000 מתושבי העיר עדיין מתגוררים בבתים ישנים ללא מיגון ראוי.
עוד הוסיף סהר כי הפעם צה"ל נלחם בארגון "קטן" הג'יאהד האיסלאמי, אך בסבב הבא בו יהיה מעורב ארגון הטרור חמאס, התוצאות עלולות להיות הרסניות כלפי תושבי אשקלון.
במהלך הישיבה חשפה מהנדסת העיר, ויקטוריה ברנגל כי הועדה המחוזית לא ממהרת לקדם תוכניות התחדשות עירונית באשקלון: "יש תהליכים שמתקדמים משמעותית באשקלון, היזמים כבר פה. יש לנו לפחות 5-6 תוכניות שהן מספיק בשלות. אנחנו מנסים לקדם אותן לוותמ"ל כי הועדה המחוזית לא נותנת לנו מענה לצערי הרב. יש תוכניות משמעותיות שיאושרו בתוך פחות משנה. אנחנו כמעט לא תלויים בקרקע משלימה. צוואר הבקבוק הוא דווקא הועדה המחוזית ואני חושבת שמקסימום בעוד שנה יהיו כאן לא מעט תוכניות", אמרה ברנגל והציגה מציאות מדאיגה למרות שניסתה לשדר אופטימיות.
"המאמצים של כל המעורבים בניהול הסבבים מכובדים וציינתי זאת גם בישיבה", אמר השבוע סהר ל'סקופ', "יחד עם זאת, עם המציאות לא ניתן להתווכח: עשרות אלפי תושבי העיר נותרו ללא מיגון. זהו כישלון חד משמעי של הנהלת העיר מול אתגר מרכזי. מילים לא ישנו זאת. עם תחילת הקדנציה קבעתי שהפתרון לפערי המיגון הוא האצת תהליכי התחדשות עירונית. מאז ועד היום הנהלת העיר עשתה את כל הטעויות האפשרויות. הריצה הבלתי אחראית עם הסכם הגג נעשתה תוך נטישת השכונות הוותיקות. החלטות הממשלה שאוהבים כל כך להתהדר בהן הן במקרה הטוב פלסטר ובמקרה הרע זלזול בתושבי העיר".
וכשסהר אומר זלזול בתושבי העיר הוא מתכוון לכך שמעטים יהיו שיקבלו מימון מלא לבניית מיגון ומרבית התושבים שזקוקים למיגון, יאלצו לקחת הלוואות לשם כך: "ההחלטה לפיה על תושבי אשקלון לקחת הלוואות על מנת לבנות לעצמם ממ"דים, פשוט לעג לרש. מדובר בבעיה לאומית, ועל המדינה לקחת אחריות מלאה כולל במימון הפתרונות, כאמור הדרך ברורה: הטבות ליזמי התחדשות עירונית בקרע ובמענקים, ומענקים לתושבים במעוניינים לפעול בעצמם. הכישלון החמור הזה מצטרף לדו"ח מקצועי שהוזמן על ידי העירייה מחברה חיצונית והקובע שאופן ניהול הסכם הגג על ידי הנהלת העיר הנוכחית מסכן את העתיד הכלכלי של העיר באופן חסר תקדים. זה מה שקורה כשרודפים אחרי כותרות במקום אחרי תוצאות ומעדיפים מילים על שינוי אמיתי. ניתן עדיין לשנות את הכיוון המסוכן אליו הנהלת העיר הזו מובילה אותנו. עוד לא מאוחר. אני מתחייב שנעשה מה שבכוחנו כדי שכך יהיה במיגון, בהסכם הגג ובמתקני התשתיות, עבור התושבים ולמרות הנזקים הכבדים והטעויות שנעשו עד פה".
תומר גלאם השיב לסהר: "הבאתי מאות מליוני שקלים לעיר בקדנציה שלי. אני לא מכיר ראש עיר בישראל ובאשקלון שהצליח לגייס כספים כמוני. גם מי שלא רואה כל כך טוב מבין שאני לא קוסם והכסף לא מגיע משום מקום, הכל בעבודה מאומצת. היינו אחת הערים הפחות מבוקשות במדינת ישראל והפכנו להיות העיר המבוקשת ביותר במדינת ישראל. באזור התעשיה הדרומי שווקו מפעלים ברמה גבוהה של החברות המובילות בעולם, בוש, אלקטרה, רב בריח. כל מכרז שיוצא לגבי תעשיה יש לנו ביקושים של מאה אחוז. לא אני חתמתי על הסכם הגג, הייתי עושה את זה אחרת. יש לנו חוסר יציבות שלטונית במדינת ישראל שלא פשוטה בכלל ולמרות זאת אנחנו מצליחים לקדם את העיר".