ההכנות לפסטיבל האוכל של אשקלון, טעם עולמי, שיחל הערב באשקלון – הושלמו. הטיילת הצפונית בשדרות רפאל איתן כבר מלאה בפינות ישיבה צבעוניות, במות להופעות המוזיקליות שיהיו במקום וכמובן – משאיות אוכל ודוכני אוכל, כולל מנות ללא גלוטן.
הפסטיבל יתקיים בטיילת הצפונית, בשדרות רפאל איתן עם נוף לים התיכון ויתקיים במשך יומיים – היום (18:00-23:00) ומחר, 17.08.23, (18:00-24:00).




לכבוד הפסטיבל, נתכנסו מיטב השפים בישראל שיציעו את המנות הכי טובות שלהם במהדורה מיוחדת, כיאה לעיר המיוחדת. אבי ביטון יציע את חלת השניצל של סוליקה, גיא גמזו יציע את הלחמניות של 'נונונו' בגרסה הכשרה ואם חלמתם לאכול את הכנפיים המפורסמות של חיים כהן ל'דיקסי' גם כן בגרסה הכשרה תוכלו לעשות זאת רק בפסטיבל האוכל של אשקלון. גם השפים אבי לוי, ישראל אהרוני והקונדיטורית אור שפיץ יגיעו לפסטיבל ויציעו את הספיישלים שלהם.
הכניסה לפסטיבל חופשית, והמנות אהובות של השפים, יימכרו בעלויות מיוחדות. עלות מנה בגודל טעימות תימכר ב-15 ₪ ומנות אירוח גדולות במחירים של 25-35 שקלים.


במקביל לדוכני האוכל שייפרסו לאורך הטיילת, ייהנו המבקרים משתי במות שיכללו מוסיקת עולם עם הופעות של הרכבי מוסיקה שונים; בלקני, יווני, כורדי, פרסי, ג'אז פלמנקו רטרו ועוד, אמפיתיאטרון שיכלול הופעה לגיל הרך ובמת אקרובטיקה עליה יופיע זוג רקדני אקרובאלאנס + מיצגי רחוב ודמויות רחוב עם תחפושות חוצות עולם, הולכי קביים להטוטנים מחופשים לשפים ועוד הפתעות שוות.